Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ett 30-tal aktivister från Svenska motståndsrörelsen höll en kort demonstration och efterföljande torgmöte i Sundsvall i lördags. Samtidigt hade ett 50-tal motdemonstranter samlats på platsen.

- Insatschefen och dialogpoliserna förde en bra dialog mellan motdemonstranterna och SMR. Efter 40 minuter gick parterna åt var sitt håll, säger Tomas Åslund, närpolischef i Sundsvall.

Inga anmälningar om ordningsstörningar eller brott anmäldes, berättar Åslund vidare.

Enligt polisen var lördagens demonstration planerad för att störa Sundsvalls miljörörelse. SMR sökte tillstånd för sitt torgmöte samma dag som miljörörelsen planerat en manifestation på platsen.

- Det kändes väldigt välplanerat från Svenska motståndsrörelsens sida. Det är allmänt känt att de som är verksamma inom miljörörelsen inte delar deras åsikter, säger Tomas Åslund till Expo.

---------------
Fotnot: I ett telefonsamtal med Tomas Åslund 110310 backar han nu från sitt tidigare påstående om att Svenska motståndsrörelsen sökt tillstånd för att störa miljörörelsen.
– Har jag sagt det här, då har det ramlat ett ord ur munnen på mig som jag inte kan stå för. Det här faller inom ramen för hur vi vill att vår samverkan med demonstranter ska vara, säger Tomas Åslund.