Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, skanderade ”folkförrädare” och buade när centerledaren Annie Lööf talade i Almedalen på onsdagskvällen, rapporterar Aftonbladet.

Expo har tidigare berättat att det är en uttänkt strategi från NMR att störa andra aktörer på plats under den så kallade politikerveckan.

Såväl publiken som Annie Lööf reagerade på nazisternas agerende. Lööf avbröt sitt tal vid ett tillfälle och sa bland annat att hon utgår att nazisterna skulle ”respektera det demokratiska samhället”.

Hon sa även: ”Det här är nazister som skriker nu, vi kan väl lyssna lite på dem”. Efter några sekunder tystnade aktivisterna i NMR och Annie Lööf sa då till publikens förtjusning ”så, nu har de fått tala”, rapporterar Dagens Nyheter.

"Man blir förbannad"

Efter talet var Annie Lööf upprörd.

– Man blir förbannad, riktigt irriterad, att de tar sig rätten att hålla upp plakat med texten landsförrädare, med sina rakade huvuden. Man blir ursinnig, sa Annie Lööf till TV4, rapporterar Aftonbladet.

Publiken gav sitt stöd till Lööf med applåder och genom att ropa ”Annie, Annie”.

Även medlemmar i organisationen Kriminellas revansch i samhället, KRIS, var på plats. De bildade en ring runt nazisterna.

I sitt tal slog Annie Lööf återigen fast att Centerpartiet inte kommer att förhandla med Sverigedemokraterna.