Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den före detta SD:aren Thomas Karlsen meddelade i fredags att han gått med i Nationaldemokraterna. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag.

"Jag är inte nazist men har blivit utpekad som nazist av kommunala företrädare och media. Och jag vill heller inte företräda ett parti som utpekas för nazism", skriver Thomas Karlsen i ett avsägelsebrev som lämnades in till trollhättans kommun på onsdagen.

Ett annat skäl som Karlsen uppger till avhoppet är att han inte vill belasta vänner och arbetskamrater med "illasinnade rykten".

Förra året blev Thomas Karlsen utesluten ur Sverigedemokraterna efter att sagt att frimurarna låg bakom terroristen Anders Behring Breiviks terrordåd. Innan han uteslöts hamnade han i blåsväder flera gånger. Han har bland annat på sin blogg, liknat romer vid en "förtärande gräshoppssvärm" och länkat till den högerextrema organisationen Nordisk ungdom, samt påstått att vissa invandrare bär på en kriminell gen.

Sverigedemokraterna har ingen ersättare i Trollhättans kommunfullmäktige som kan ta hans plats.

Det är oklart om Thomas Karlsen även har lämnat Nationaldemokraterna. Hans avsägelsebrev kan tolkas som det men Expo.se har inte fått det bekräftat.

Expo.se har utan framgång sökt Thomas Karlsen för en kommentar.