Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var under söndagen som Nationaldemokraterna lade upp en artikel på partiets hemsida med rubriken ”Man misshandlad i Alingsås - hämnd för att han avstyrde bråk”. Med information som tagits från en notis i Göteborgsposten beskrev den anonyma artikelförfattaren hur en 42-årig man slagits till marken av tre män i centrala delarna av Alingsås. Misshandeln skulle varit en hämnd för att 42-åringen tidigare under natten avstyrt ett annat bråk i staden.

Igår avslöjade Expo att det var tre välkända Blood & Honour-aktivister från Alingsås som låg bakom misshandeln. De tre har erkänt och väntar nu åtal för grov misshandel.

När Nationaldemokraternas nyhetstjänst får reda på att det är tre nazister som ligger bakom den grymma misshandeln tar de helt enkelt ner artikeln från hemsidan.

Expo har försökt att få en kommentar från Vavra Suk som uppgetts vara ansvarig för hemsidan, men utan resultat.

Nedan publiceras ett utdrag ur den nedtagna artikeln:

”[2004-09-05]

Man misshandlad i Alingsås - hämnd för att han avstyrde bråk

ALINGSÅS En 42-årig man från Alingsås lyckades under natten till lördagen avstyra ett bråk i centrala staden. Han misshandlades därefter som hämnd av en inblandad och två av dennes kompisar.

Bråket inträffade runt halv tvåtiden i Alingsås centrum. En yngling provocerade en annan person i centrum av staden. 42-åringen såg det hela och beslöt sig för att ingripa. Han lyckades och situationen lugnade sig. Ynglingen som startade bråket gav sig dock inte utan hämtade två kamrater. De tre följde efter 42-åringen och gav sig på honom. Han överfölls med slag och sparkar på Kungsgatan.”

Ämnen i artikeln