Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

När det stod klart att BNP förlorat de flesta av sina mandat uttalade sig partiledaren Nick Griffin på twitter, "Slagna av Labour – precis som alla andra. Ingen överraskning, ingen skam", det rapporterar den brittiska antirasistiska organisationen Hope not hate.

Hope not hate konstaterar att BNP:s tid som politiskt inflytelsrikt nu får anses vara över.

Ett av BNP:s starkaste fästen har varit Burnley i Lancashire. Där har partiet varit representerat i den lokala församlingen sedan 2002 då det vann tre mandat. I årets val förlorade BNP den enda stol det försökte försvara.

I kölvattnet av valet och nederlaget för den brittiska extremhögern har en ny allians uppstått. Som Expo skrev inför valet har English Defence League tidigare flörtat med det antimuslimska partiet British Freedom Party, BFP. I helgen hölls en EDL-demonstration i Luton där Tommy Robinson, ledaren för organisationen, höll tal.

Tommy Robinson gick under förra veckan med i BFP och blev vice orförande i partiet. Han delar posten med Kevin Carrol från EDL, som gick med i BFP samtidigt som Robinson.

Tommy Robinsons tal från demonstrationen finns på BFP:s hemsida. Partiet annonser att medlemmar ur EDL kan gå med i partiet till rabatterat pris.

I valet gick Labour-partiet bra och tog flera nya mandat. Det konservativa partiet backade och förlorade totalt 405 regionala mandat.