Det var vid midnatt den 3 december förra året som den ledande NMR-aktivisten drog till sig ordningsvakternas uppmärksamhet på en krog i Jönköping. Mannen var kraftigt berusad och hade tagit av sig tröjan. När ordningsvakter bad honom att lämna krogen eskalerade situationen och NMR-aktivisten uppträdde aggressivt.

När han inte släpptes in på krogen igen slog han, enligt ordningsvakternas vittnesmål, på krogens rutor och uppträdde aggressivt mot sitt kvinnliga sällskap vilket ledde till att polis kallades till platsen.

Bar kniv lättillgängligt

Vid polisens ankomst greps NMR-aktivisten och han visiterades. Då upptäcktes en fällkniv med ett cirka 10 centimeter långt blad i mannens högra byxficka.

Jönköpings tingsrätt anger i sin dom att det faktum att NMR-aktivisten var så pass full och samtidigt bar kniven lättillgängligt i fickan på en allmän plats gör att brottet ska klassas som grovt.

Själv uppgav mannen, som är i 40-årsåldern, under tingsrättsförhandlingen att han under kvällen druckit 20–25 öl.

Döms till fängelse

Mannen, som är en ledande aktivist i en av Nordiska motståndsrörelsens lokalavdelningar, döms till 6 månaders fängelse. Han ska också betala 1000 kronor till brottsofferfonden.

Mannen själv förnekar brott och hävdar att han aldrig annars bär kniv och att han inte vet hur kniven han ertappades med hamnade i hans ficka.