Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Torgmötet, som gick under parollen ”För ett svenskt Sollentuna” började vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen och var över efter en halvtimme. Ett trettiotal NSF-aktivister lyssnade på partiets länsledare i Stockholm och kommunfullmäktigekandidat i Sollentuna Rickard Ekman. Exakt vad han sade vet ingen som stod utanför polisens avspärrningar. Det korta talet överröstades av de motdemonstranter som tagit sig till Turebergs Torg i Sollentuna centrum och budskapet nådde inte ut till de få Sollentunabor som passerade torget i regnet.

Anders Jakobsson, avdelningschef för Stockholmpolisen, uppskattade antalet motdemonstranter till ett hundratal. Förutom några knallskott och bengaliska eldar som kastades in på torget så gick det hela lugnt till. Två vänsteraktivister greps i samband med demonstrationen. Båda släpptes senare under kvällen.

Det är första gången NSF ställer upp i ett val i en Stockholmskommun. Rickard Ekman konkurrerar i höst med sitt tidigare parti Nationaldemokraterna om platserna i kommunfullmäktige. Han ville inte kommentera torgmötet när Expo ringde upp honom efteråt.

Ämnen i artikeln