Vägen till folkmord

Så växte nationalismen. När andra stater i det forna östblocket gick mot demokrati störtade Jugoslavien ner i krig och folkmord.

Tyska högerextremister bryter sin valallians

NPD ställer upp i valet till den tyska delstaten Brandenburgs parlament. Därmed är konflikten mellan Tysklands två största högerextrema partier ett faktum.

Svensk affärsman mitt i konflikten

DVU har anammat stiftelsen Kontinent Europas politiska plattform. Den svenske miljonären Patrik Brinkmann pekas ut som en av arkitekterna bakom partiets nyorientering.

EU/09 Extremhögerns hjärtefrågor

Europas högerextremister utgör en marginaliserad grupp i Europaparlamentet. De ställs utanför det ordinarie arbetet och för i stället fram sina åsikter genom skriftliga förklaringar. Expo har läst dem.

Parti med Hitler som förebild

De högerextrema partier i Europa som har någon parlamentarisk makt har vänt nationalsocialismen ryggen. Med ett undantag; de tyska nationaldemokraterna. Nu höjs allt högre röster om ett förbud mot partiet.

Högerextremister framåt i Tyskland

Det högerextrema partiet NPD är på väg att bli en etablerad politisk kraft i den tyska delstaden Sachsen. Utvecklingen oroar politiker från de andra partierna.

Demonstrationer mot NPD-skola

TYSKLAND Det högerextrema partiet invigde skola.

Nazist dömd för djurplågeri

Göta hovrätt dömde idag den tyske högerextremisten Jürgen Rieger till villkorlig dom och 25 000 kronor i böter för djurplågeri. Därmed upphäver hovrätten förra årets friande dom i tingsrätten. Rieger ska också att betala 100 000 kronor i rättegångskostnader.

Högerextrema blir utan förtroendeposter

BRYSSEL De två största grupperna i EU-parlamentet valde att lansera egna kandidater.

Ingen nationalistregering i Serbien

SERBIEN Nationalistpartiet, SRS, fick flest röster, men kommer ha svårt att bilda regering.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu