Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var vid helgens hitlerfirande utanför Växjö som polisen beslagtog en väska full med CD-skivor och tidskrifter med nazistiskt innehåll. Väskan låg i en bil tillhörig modern till en 19-årig Blood & Honouraktivist från Vellinge i Skåne. Polisen misstänker att materialet var avsett för försäljning på festen.

I tidningens huvudartikel beskrivs bland annat homosexualitet som "denna sexuella morbiditet".

Utgivningsuppehåll

Den Svenske Nationalsocialisten har haft ett utgivningsuppehåll sedan 2001, då en rasistisk artikel mot judar ledde till att den dåvarande ansvarige utgivaren fälldes för hets mot folkgrupp.

Tidningen har nu bytt ansvarig utgivare, tryckeri och utgivningstakt. Den planeras nu ges ut som gratis månadstidning varav det nu anmälda numret är det första.

Den nya ansvarige utgivaren är Jimmy Nylén, ledamot i ortsgruppsstyrelsen i NSF:s Ortsgrupp 2 och flerårig medlem i organisationen.

Digert brottsregister

Den 19-årige Blood & Honouraktivisten har ett digert brottsregister med bland annat två fall av olaga hot, misshandel, grov misshandel, övergrepp i rättssak och ofredande. 19-åringen har tidigare varit medlem i NSF och deltagit vid såväl NSF som Blood & Honour-aktiviteter.

Ämnen i artikeln