Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

När Nationaldemokraterna valde ny partistyrelse så blev det ett bevis på hur decimerat partiet i nuläget är. Inga nya namn, utan bara de som varit kända som anhängare till Marcfalangen i det interna kriget.

Det extrainsatta riksårsmötet hölls i Stockholm och är ett försök att skrapa ihop spillrorna av partiet sedan splittringen tidigare i höst. Då lämnade halva partistyrelsen i protest mot att ungdomsordföranden Marc Abramsson och partiideologen Vávra Suk flyttade fram sina positioner och krävde mer makt. Den nya styrelsen kommer fram till nästa årsmöte att ledas av Tomas Johansson som tidigare varit med i Sverigedemokraterna och gick med i Nationaldemokraterna när det bildades 2001.

Tomas Johansson sa i slutet av förra veckan till Expo att han inte skulle kandidera till posten som partiordförande, men svängde tydligen under helgen i den frågan.

I övrigt har Marc Abramsson tagit över Tor Paulssons post som partiorganisatör och Andreas Wallentin har tagit över posten som ungdomsordförande.

Hela styrelsen utgörs nu av:
Tomas Johansson, Stockholm, Ordförande
Steve Ahlberg, Håbo, vice Ordförande
Marc Abramsson, Tyresö, Organisatör
Vavra Suk, Knivsta, Strateg
Karl-Erik Nilsson, Sjöbo, Seniorrepresentant
Mikael Blomqvist, Malmö, Ledamot
Liselott Löfgren, Göteborg, Ledamot
Jörgen Kromann, Klippan, Ledamot
Andreas Wallentin, Nacka, Ungdomsrepresentant

Ämnen i artikeln