Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På onsdagen offentliggjorde presstödsnämnden sitt beslut att bevilja Nya Tider presstöd på 1 679 000 kronor för perioden januari till december 2013. Tidningen får även retroaktivt stöd på 209 875 kronor för 20 november till 31 december 2012.

Nya Tider drivs av den tidigare redaktionen i Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag. De startade tidningen efter en utdragen internkonflikt i Nationell Idag. Bland annat anklagade Nationaldemokraternas partiledare, Marc Abramsson, den dåvarande chefredaktören för Nationell Idag, Vávra Suk, för förskingring. Suk är nu chefredaktör för Nya Tider.

Presstödsnämnden har också fattat ett slutgiltigt beslut att Nationell Idag har haft rätt till ett presstöd på nästan 1,7 miljoner kronor för 2013. Bland skribenterna på Nationell idag återkommer den uteslutna sverigedemokraten Mattias From som slängdes ut ur partiet med motiveringen att han " ger stöd åt antisemitiska och konspiratoriska idéer". From hade skrivit på sin blogg att "SDU-ledningen hamnat i en konflikt med sionisterna inom moderpartiet". Han hävdade även att partiet tagit parti för Israel och bortsett från den "nationalistiska grundprincipen om alla folks rätt till ett eget land".