Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Miljonerna fortsätter att rulla in för den högerextrema tidningen Nya Tider. När Myndigheten för press, radio och tv meddelade vilka som beviljats produktionsstöd så stod det klart att Nya Tider tilldelas 5 466 000 kronor i statligt stöd, vilket Flamman var först att rapportera om.

Nya Tider, som ges ut som papperstidning och kompletteras med en digital utgivning, har därmed sedan 2013 beviljats stöd på över 40 miljoner kronor

Kriterierna för det driftstöd som tidningen beviljats är bland annat att tidningen ska vara en allmän nyhetstidning av dagspresskaraktär, komma ut minst en gång per vecka och ha minst 1 500 betalande prenumeranter. Stödet får bara användas för kostnader knutna till den tidning det beviljats för.

Läs mer: ”Daniel Poohl: Mediestödet blev ytterhögerns guldgruva

Vávra Suk är ansvarig utgivare och chefredaktör Nya Tider. Foto: Expo

Nya Tider bildades 2012 sedan interna konflikter brutit ut i det numer nedlagda partiet Nationaldemokraterna. Konflikten ledde till att Vávra Suk lämnade såväl partiet som deras partitidning Nationell Idag, som han var ansvarig utgivare för. Suk fick med sig flera av Nationell Idags medarbetare till sitt nya medieprojekt, Nya Tider.

Nya Tider ges ut av förlaget AlternaMedia. Vávra Suk är ansvarig utgivare och chefredaktör för tidningen. Han är även aktiv i flera andra projekt, bland annat som drivande bakom företaget Svensk nätmedia AB vilket ligger bakom Exakt24.

Ämnen i artikeln