Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I samband med den muslimska högtiden ramadan så ökade antalet antimuslimska incidenter riktade mot moskéer i USA. Enligt CAIR, Council on American-Islamic Relations, som tagit fram statistiken, så rör det som de högsta siffrorna på årtionden.

Under årets första sju månader skedde det tio attacker mot platser där muslimer ber. CAIRs rapport visar att under en 13 dagar lång period under Ramadan utfördes åtta attacker mot moskéer.

Exempel på attacker är glasflaskor med syra som kastats mot bönelokal, anlagda bränder och skjutningar med luftgevär.

Vandalisering mot muslimska gravplatser är inte medräknat i statistiken.

Rapporten släpptes i samband med att senaten på onsdagen höll en utfrågning om hatbrott och inhemsk extremism. Den antirasistiska organisationen SPLC uppmanade regeringen inför utfrågningen att ta hotet från inhemsk terrorism på allvar.

– Med tanke på den explosiva tillväxten av extremistgrupper, är det viktigt att federala brottsbekämpande myndigheter är vaksamma och ger hatbrott och inhemsk terrorism hög prioritet", sa Heidi Beirich, chef för SPLC i ett uttalande.

CAIR är en muslimsk organisation som arbetar för att öka förståelsen för islam och uppmuntra till dialog med andra aktörer i samhället. SPLC, Southern Poverty Law Center, är en ideell antirasistisk organisation som även arbetar med juridiska frågor kopplat till mänskliga rättigheter.