Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Jag kopplar allt, alltså allt som kräver resurser för att stävja i samhället är kopplade till de enorma kostnader som vi dragit på oss med massinvandringen de senaste trettio åren. Allt även för lite personal på dagis, säger Bylund.

På tisdagen sköts en 50-årig man till döds i Malmö. Det var den femte dödsskjutningen i staden sedan den 24 november. Med anledning av det twittrade Sakine Madon "ytterligare en dödsskjutning i Malmö vad fan händer". Linus Bylund svarade "Jadu vad är det som händer egentligen? Som man sår får man skörda? Som man bäddar får man ligga? Typ. Okänsligt och drygt? Måhända", rapporterar Nyheter24.

Linus Bylund skriver även på twitter "Om ett visst fordon tar livet av varannan som åker i det så duger det inte att komma med argumentet att man kan dö även i en Volvo."

Till Expo.se säger Bylund att han inte syftade direkt på det senaste mordet i Malmö utan att han pratar om det eskalerande våldet.
– Jag är jävligt trött på att man ska låta så förvånad när man har skapat ett samhälle där det var dag dödas och våldtas folk och sedan låtsas som man är förvånad, när man själv har varit med och skapat det.

Innebär det att man förtjänar det?
– Man brukar säga att man har de politiker man förtjänar. Just i Sveriges fall vet jag inte riktigt om jag håller med, men det är en naturlig konsekvens av den politik man har fört. Det betyder inte att man förtjänar det, säger Bylund.

Vet du något om förövarens bakgrund?
– Jag har inte kommenterat den dödsskjutningen. Det är ju inte den specifika dödsskjutningen jag kommenterar utan att det är ytterligare en. Min kommentar är direkt frikopplad från den. Jag kände inte ens till den händelsen, säger Bylund.

Reagerar du reflexmässigt då, att om det är en dödsskjutning i Malmö så gör du ett inlägg om invandringen?

– Malmö är en stad som är hårt drabbat av det experiment som är sjösatt för trettio år sedan i Sverige. Det är ingen hemlighet utan allmänt känt. Pratar man om våldet i Malmö så gör jag den kopplingen, säger Bylund.