Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Youtube-videon "Socialist leader in Sweden want to bomb Israel and exterminate them, Omar Mustafa" lades upp på Youtube på lördagen av en användare som kallar sig "SwedishNewsReports". Den publicerades på det israeliska nyhetsforumet the Coordination Forum for Countering Antisemitism, CFCA, på måndagen, i anslutning till en text om Omar Mustafa-affären. CFCA kartlägger antisemitism runt om i världen och beskrivs som ett statligt forum. Medlemmar i forumet är bland andra det israeliska utbildningsministeriet, utrikesministeriet och den judiska världskongressen.

I videon som publicerats på sajten nämns Omar Mustafas inlägg på Twitter från 2011, där han skriver att regeringen borde skicka JAS-plan mot Israel. Mustafa har sagt att tweeten var en reaktion på att regeringen bistod med JAS-plan i den internationella insatsen mot Muammar Khadaffi i Libyen och Israels då pågående bombning av Gaza. Youtube-videon visar en bild på ett Jas-plan med texten: "Kommer snart att bomba Israel om några svenska politiker får som de vill, deras hat och vilja att mörda finns där".

Vidare sägs det att Mustafa "blev inröstad i ledningen av Socialdemokraterna för att nuvarande ledare främjar icke-européer". Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin och nuvarande partiordförande Stefan Löfven nämns med namn och bild. I anslutning till detta beskrivs Nalin Pekgul, före detta ordförande i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, som "en PKK-ubildad självmordsbombare".

Publiceringen har uppmärksammats av Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA. Videon "är vidrig rasism och inget annat", skriver man på sin hemsida.

– Vi fördömer det här å det starkaste. Det är oerhört grovt och primitivt och innehåller dessutom en himla massa fel. Det gör mig väldigt ledsen och arg, säger Willy Silberstein, ordförande för SKMA.

– Vi har lyckats så väl i de här frågorna, så det är djupt tragiskt att sådana här idioter till islamofober ska komma och ändra den bilden. För oss är det jätteviktigt att bekämpa islamofobi såväl som antisemitism. Vi är benhårt övertygade om att man måste bekämpa alla typer av hat mot olika grupper, fortsätter han.

Videon avslutas med texten: "Om en 'svensk' åker till Israel kan det vara för att bomba dem. Ingen kan förklara politikernas tillgivenhet för radikala muslimer eller islam. Det är ett mysterium." Och slutligen: "'Svenska' terrorister är inte svenska".

Det är oklart vem eller vilka som står bakom videon. SKMA uppger att man kommer att skriva till CFCA och samtliga dess samarbetspartners "för att protestera mot denna form av 'antirasism' och kräva omedelbara och genomgripande motåtgärder."

Expo Idag har försökt att nå Omar Mustafa för en kommentar, men förgäves.

Expo Idag har även sökt CFCA utan framgång.