Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I det senaste numret av Jackie skrev tidningen om hur mammor kan få sitt barn att se ut som en popstjärna. Rihanna beskrevs som en stjärna som har "street cred" och som den ultimata "nigga bitch".

Artikeln skapade upprörda reaktioner på tidningens facebook-sida. På måndagen bad chefredaktören Eva Hoeke om ursäkt. Hon hävdade att skribenten inte menat något illa och att beskrivningen av Rihanna var menat som ett skämt.

På tisdagen twittrade Rihanna om händelsen och skrev till Eva Hoeke att publiceringen uppmanade till segregation och att tidningen går emot de mänskliga rättigheterna.

"Det finns tusentals holländska flickor som hade älskat att få sina bidrag till samhället uppmärksammade. Du kunde gett dem en artikel. Istället betalade du för att publicera en artikel som förnedrar en hel folkgrupp. Det är ditt bidrag till världen.", citerar MTV från Rihannas twitter-konto.

När Hoeke avgick som chefredaktör bad hon om ursäkt ytterligare en gång på tidningens facebook-sida och skrev att artikeln inte var menad att stöta någon.