Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Sannfinländare "patriotiskt att döda statsministern"
Yle. Polisen kan inleda en förundersökning mot sannfinländaren och kommunpolitikern Amon Rautiainen i Kotka. På Facebook har han skrivit att det vore patriotiskt att döda statsministern och finansministern. Han skrev även att muslimer ska kokas levande. Politikern tog i efterhand bort inläggen. Han säger att han inte visste att de skulle bli offentliga och att det han skrivit var menat som ett skämt.

Släppta efter attack mot den judiska församlingen
De två unga män som greps misstänkta för att ha sprängt en pjäs och krossat en ruta på den judiska församlingen i Malmö släpptes på fredagen. De är fortfarande misstänkta för skadegörelse, men båda nekar till brott.

En gripen efter antimuslimsk film
Washington Post. Nakoula Basseley Nakoula som misstänks ligga bakom den antimuslimska filmen Innocence of Muslims har gripits i USA. Han är misstänkt för att ha brutit mot sin villkorliga dom från 2010. Efter att ha dömts för checkbedrägeri förbjöds han använda internet utan sin övervakares tillstånd. Han får inte heller använda sig av alias. Nakoula anklagas för att till pressen ha utgett sig för att heta Sam Bacile i samband med att Innocence of Muslims uppmärksammades. Han sa även att han var producent till filmen. Nakoula riskerar nu två års fängelse.

Lugnt när Scotish Defence Leauge demonstrerade

Belfast Telegraph. Ett 60 tal Scotish Defence Leauge supportrar demonstrerade i fredags utanför det skotska parlamentet. Samtidigt tågade cirka 300 antirasister till platsen. Polisen skiljde antirasisterna från högerextremisterna. Båda manifestationerna gick fredligt till och polisen har inte rapporterat om några sammandrabbningar.