Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Juden kan endast livnära sig som en parasit, deras förmåga att bilda en stat som dom själva måste kämpa för är för dom ett stort mysterium.", skrev Ibb Malmgren på vit makt-forumet Nordisk i maj 2008.

I samma kommentar skrev politikern:

"den stora skillnaden mellan germaner och judar är att germaner har en känsla av heder och lojalitet, däför drar dom sig för metoder som går ut på att leva som parasiter på en annan stat. sen så finns det ju den enklare förklarinegn också som går ut på att dom är allmänt äckliga, ohederliga och lömska samt att dom motarbetar vita."

Detta är ett av flera antisemitiska inlägg som Ibb Malmgren skrivit. Expo uppmärksammade inläggen redan i en granskning 2010. När Malmgren konfronterades om sitt medlemskap på Nordisk, bekräftade han först att det var hans konto. Men när flera av de citat som han skrivit på forumet lästes upp för honom hävdade Malmgren att han varit utsatt för ett "sabotage".

- Jag tror att någon har skrivit de här inläggen i mitt namn för att jag är Sverigedemokrat, hävdade han.

Expo har även kunnat visa att nordisk-kontot registrerats med Ibb Malmgrens emailadress. Samma adress som han registrerat sin eget Facebook-konto med.

På Nordisk förnekade han Förintelsen.

"Jag har en teori som går ut på att hela miljöhysterin är en hoax a lá "förintelsen" som endast är till för att ge politikerna mer makt över folket, via folkets egen rädsla för ett day after tommorow scenario."

Ibb Malmgren har även spridit rasidéer på Nordisk.

"Det är vår, Sveriges och våra Germanska bröders plikt att försvara vår vita och västerländska kultur vi kan inte låta österns otaliga horder trampa på vår heliga mark, Fast först så måste man ju handskas med alla hinder som ligger i vägen, såsom judar, invandrare, mona sahlin mm

Vi måste få våra oupplysta bröder och systrar att inse allvaret innan det är försent, vi måste agera NU!", skrev han den 20 december 2007.

Samma dag propagerade han på vit makt-forumet för "straffläger".

"En mer avskräckaqnde (och samhällsekonomisk) metod vore väll att ha någon form av straffläger där man kan arbeta bort sina synder. Om gemene man hade fått välja så hade dom ju garanterat hellre dött än slitit 40 år i ett arbetsläger, Detta borde dock inte vara något livstidsstraff eftersom självmordsstatistiken då förmodligen hade skjutit i höjden."

I ett inlägg i juni 2008 beskrev Malmgren hur han "propagerade aktivt för den
nationella saken" och "funderar även på att gå med i sd eller skapa ett eget parti".

Ibb Malmgren vidhåller i ett mejl till Expo Idag att han inte ligger bakom kommentarerna. Han hävdar även nu att han aldrig ägt det aktuella nordisk-kontot som kommentarerna skrivits från.

Idag är Ibb Malmgren ledamot i Sverigedemokraternas styrelse i Höör. Han har varit aktiv i Sverigedemokratisk ungdom och sitter i Höörs kommunfullmäktige.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen säger till Expo Idag att partiet inte vidtagit några åtgärder eftersom de inte sett några "källor" på Malmgrens uttalanden. Det trots att Malmgren tidigare medgett att kommentarerna är skrivna på hans konto och att han mejladress var kopplat till kontot på Nordisk.

– Han förnekar att han har skrivit kommentarerna och vi har inga uppgifter som tyder på att det är han som har gjort det. Skulle något annat visa sig så får vi värdera det i ett senare skede, säger Kinnunen