Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I sin nätpublikation Frihetens Fackla skriver SD-Kungsbacka om Renhammar-Metus avhopp.

"Det är mycket tråkigt när en person som under en så lång tid lagt ned så oerhört mycket engagemang för vår sak väljer att lämna partiet", kommenterar vice ordföranden och gruppledaren Mattias From i artikeln.

SD Kungsbacka skriver även om moderpartiets reaktioner på den debattartikel som Sverigedemokratisk ungdom, SDU, skrev i Aftonbladet i höstas, där Sverigedemokraternas hållning till Israel och Palestina kritiserades. Debattartikeln ledde till starka reaktioner från flera av partiets riksdagsledamöter. SD Kungsbacka skriver:

"Sedan dess har SDU-ledningen hamnat i konflikt med sionisterna inom moderpartiet som vill att SD och SDU alltid skall ta Israels parti och därmed bortse från den nationalistiska grundprincipen om alla folks rätt till ett eget land".

SD-Kungsbacka hävdar att Sverigedemokraterna försöker kuppa SDU, genom att stödja Paula Bieler som utmanar Gustav Kasselstrand om ordförandeskapet i SDU.

"En kandidat som under SDU:s senaste förbundskongress 2011 drev frågan om att tillåta homosexuella adoptioner!", skriver lokalavdelningen.

I fredags rapporterade Expo.se att Solveig Renhammar-Metus lämnar Sverigedemokraterna på grund av att "judar styr partiet". Hon påstod bland annat att "judar vill ta över Europa". SD Kungsbacka kommenterar inte dessa utspel. Men Mattias From ser rött när det gäller partikamraten Tommy Hanssons blogginlägg som välkomnar Metus avgång.

"SD kurirens chefredaktör Tommy Hansson skriver på sin blogg att det är 'goda nyheter för Sverigedemokraterna' att Solveig Renhammar lämnar partiet och kallar henne mentalt och politiskt efterbliven i ett inlägg. Jag tycker att det vore betydligt bättre nyheter för Sverigedemokraterna om Tommy Hansson istället lämnade partiet.", kommenterar From.

Mattias From vill inte ge någon kommentar när Expo.se når honom. Expo.se har inte lyckats nå Tommy Hansson för en kommentar.