Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Bengt Nilssons förehavanden på Facebook uppmärksammades i mars av den antirasistiska sajten "Inte rasist, men…". I flera inlägg har Nilsson fällt rasistiska kommentarer. Bland annat har han vid upprepade tillfällen kopplat invandringen till våldtäkter.

Han har kallat invandrare för "subtila våldtäktsmän" och påstått att de som förespråkar mångkultur försvarar "massvåldtäkter".

"Eftersom våldtäkter och gruppvåldtäkter är bevisat mer förekommande och följer kurvan av invandringen ta tex det som hände i Mariannelund, Rissne, Hallunda, Rosengård mm mm är relaterat till invandringen obestridbart så ja jag beskyller alla mångkulturälskare för detta (sic)", skrev han bland annat.

Nilsson har också skrivit om en resa till Göteborg. Där uppger han att han inte vill åka taxi med mörkhyade.

"Vi var i Göteborg för något år sen skulle åka taxi vi gick ut vid centralen kollade runt ca 40 taxibilar kolsvart i varje då kom en taxi farande från andra sidan dörrn och sa jag kollade er och fatta direkt vad ni ville det är service taxi 65000" (sic).

Till Expressen säger Bengt Nilsson att han fortfarande står bakom uttalandena.

Nilsson har även "gillat" nazistiska grupper på Facebook. Så sent som för en månad sedan varnade partisekreteraren Björn Söder medlemmarna för att "gilla" sådana grupper på Facebook, då detta kunde uppfattas som ett ställningstagande för grupperna.

En enig partistyrelse har nu beslutat att utesluta Nilsson ur partiet.

– Det handlar om hans uppträdande som inte är acceptabelt. Att man på olika debattforum på Internet förolämpar politiska motståndare och privatpersoner och använder olika tillmälen mot de här personerna, till exempel säger att de är dumma i huvudet och idioter, säger Martin Kinnunen, pressansvarig för SD, till Expo Idag. Han fortsätter.

– Det har tidigare påtalats för honom från distriktets sida att han måste följa våra etiska riktlinjer för sociala medier, men det har han uppenbarligen inte hörsammat.

Bengt Nilsson vägrar att prata med Expo, men säger till Expressen att partiet drabbats av "uteslutningshysteri". Han kallar beslutet för "skitdåligt och ynkligt".

– Tidigare hade vi högt i tak men det finns inte längre. Jag är enormt bitter, säger han till Expressen.

Ämnen i artikeln