Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den antirasistiska sajten Inte rasist men har uppmärksammat Bengt Nilssons aktivitet på Facebook. Där deltar han på en diskussionsgrupp om Flen. I flera inlägg har Nilsson kopplat invandringen till våldtäkter. Bengt Nilsson vill inte kommentera anklagelsen till Expo Idag.

På Facebook kallar han dock invandrare för "subtila våldtäktsmän" och Bengt Nilsson påstår att de som förespråkar mångkultur försvarar "massvåldtäkter".

"Eftersom våldtäkter och gruppvåldtäkter är bevisat mer förekommande och följer kurvan av invandringen ta tex det som hände i Mariannelund, Rissne, Hallunda, Rosengård mm mm är relaterat till invandringen obestridbart så ja jag beskyller alla mångkulturälskare för detta (SIC)".

Bengt Nilsson skrev även nyligen om en resa till Göteborg. Där uppger han att han inte vill åka taxi med vissa folkgrupper.

"Vi var i Göteborg för något år sen skulle åka taxi vi gick ut vid centralen kollade runt ca 40 taxibilar kolsvart i varje då kom en taxi farande från andra sidan dörrn och sa jag kollade er och fatta direkt vad ni ville det är service taxi 65000" (SIC).

Nilsson hävdar att det är mediernas bevakning som lett till hans ställningstagande.

- Det är vedertaget i Göteborg att många inte vill åka med utländsk taxi, troligen på grund av allt som skrivs i medier.

På Facebook gillar även Bengt Nilsson vit makt-bandet Pluton Svea. Till Expo Idag säger Nilsson dock att han inte tror att han hört bandet och inte kan minnas att han markerat det gillande på Facebook.

Sverigedemokraterna har öppnat ett uteslutningsärende mot Bengt Nilsson.

– Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets riktlinjer på sociala medier. När en person väcker sådan här uppmärksamhet så finns det anledning att titta på vad som hänt, säger Martin Kinnunen, pressekreterare för Sverigedemokraterna.

Hur ser på de åsikter han ger uttryck för?

– Jag har inte fördjupat mig i alla formuleringar, men man kan se att det inte är ett bra sätt att kommunicera på. Han skriver i affekt det är uppenbart, det är bland annat olika tillmälen mot politiska motståndare som han benämner nedvärderande. Det framgår i våra riktlinjer att man inte ska använda sig av sådana medier i affekt.

Sverigedemokraterna har ännu inte kontaktat Bengt Nilsson. Han kommer dock att kontaktas inom kort uppger partiet.

Ämnen i artikeln