Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Jag har suttit som gruppledare och de har lämnat in alla motioner bakom min rygg. Jag har inte haft någonting att säga till om, säger Johannes Mårtensson till Expo.se.

Johannes Mårtensson är också kritisk till de motioner som hans partivänner lagt i kommunfullmäktige. Han menar att de inte handlar om de frågor som partiet gick till val på.

– Det är inte SD-politik och dessutom handlar det inte om lokala frågor, säger han.

De motioner som lagts av Sverigedemokraterna i Simrishamn har framförallt rört klimatfrågan, rapporterar Ystads Allehanda. I en motion föreslås att svavel skickas upp i atmosfären för att minska halten av koldioxiden. I en annan slås det fast att det inte är vetenskapligt belagt att koldioxid påverkar klimatet. Mårtensson säger att han inte delar sina partikamraters teorier om miljön. Själv har Mårtensson inte lagt någon motion i kommunfullmäktige.

Har du påtalat samarbetsproblemen till Sverigedemokraterna centralt?

– Jag har meddelat distriktet men därifrån har det inte varit så mycket respons. Sedan kanske jag borde tagit kontakt med dem tidigare, men intresset därifrån har varit svalt.

Johannes Mårtensson uppger att han kommer sitta kvar i den lokala styrelsen och även engagera sig i SDU.

I Simrishamn har sverigedemokraterna tre mandat. Eftersom det inte finns någon ersättare för Mårtensson så får Sverigedemokraterna en tom stol i kommunfullmäktige.

Ämnen i artikeln