Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Facebook är Facebook. Det är inget politiskt, säger Karlsén till Expo.se och menar samtidigt att han kan ha fel och att Expo bär skuld till Anders Behring Breiviks terrordåd.

Du tycker inte att du bryter mot partiets linje när du lägger skulden på någon annan än gärningsmannen?
- Ni är fan helt sjuka i huvudet. Det är fan ni som ligger bakom det som har hänt, säger Thomas Karlsén som också sitter i Sverigedemokraterna i Norra Älvsborgs distriktsstyrelse.

Menar du att Expo ligger bakom terrordåden?
- Det är sådana som ni… Ni skriver om sextonåringar som har heilat. Ni får tänka er för. Det här med Behring alltså och eran… Det går inte att förklara man får sitta ner i lugna och ro och prata.

Något lurt
Thomas Karlsén menar att det som Behring Breivik har gjort är fruktansvärt men att det är "något lurt" i rapporteringen. I sitt Facebookinlägg skriver Karlsén bland annat:
"Det finns inget försvar för denne mans avskyvärda handling, men det är något lurt med Anders Behring Breiviks egentliga agenda. Han är sionist, islamhatare och frimurare. Han gillar också Max Manus, en tyskfientlig motståndsman i Norge som bekämpade de tyska nationalsocialisterna under andra världskriget."

- Jag skrivit det här så får folk att tänka lite. Folk kanske kan söka mer, förklarar Karlsén till Expo.se

Hoppas på debatt
Nu hoppas Thomas Karlsén på en debatt och en noggrann granskning av den misstänkte gärningsmannens motiv och hans advokat som är medlem i Arbeiderpartiet, vilket SD-politikern tycker är mystiskt.
- Advokater är ju dem som oftast är med i frimurarordnar, säger han.

Expo.se har sökt Sverigedemokraternas pressekretariat för en kommentar utan resultat.