Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– I en längre tid har det varit turbulens. Det som fick mig att brista var att jag inte fick lämna in några medborgarförslag som alla medborgare har rätt till utan att de först skulle gå igenom Hedlund. Jag sa till honom att det råder diktatur i partiet, säger Hedman till Expo.se.

Distriktsordförande Roger Hedlund slår ifrån sig kritiken. Han säger till Expo.se att han inte alls velat kontrollera några medborgarförslag. Utan att Hedman rent formellt begått fel i utformandena av förslagen och han därför erbjöd honom stöd. Hedlund säger att ett av förslagen som skickats till kommunen egentligen var en fråga för landstinget och att ett saknade yrkanden.

– Jag förslog att han, precis som jag och andra får möjlighet att skicka förslagen vidare till människor som kan se till så att det inte blir några fel på dem, säger Hedlund.

Kjell Hedman är ersättare i Hofors kommunfullmäktige. Han uppger att han kommer att behålla sin plats i fullmäktige men företräda Folkhemmet. Även tidigare har Hedman varit i konflikt med Sverigedemokraterna. I fjol avsade Hedman sig sin ersättarplats. Han blev då övertalad att stanna kvar. Den gången var Hedman irriterad över att partiet inte inför valet skrivit in honom på valsedlarna, utan istället använt blanka sedlar. Enligt Roger Hedlund stod inte Hedman på valsedlarna eftersom han skickat inte sin intresseanmälan försent.

Ämnen i artikeln