Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Ja herregud vilka jävla tomtar som styr detta landet.
Tror att lilla jordbruksministern kan ta sitt bihang och då menar jag i stora drag hela hans vridna parti, och dyka upp utanför min port så ska ni få se på rensning. Genom kamp till seger.. Ett enat folk.. S-hamns skins 4-ever.", skrev Lars Rosenqvist på vit makt-forumet Nordisk 2008.

Till Expo Idag skriver Rosenqvist i ett mejl att han skrivit inlägget om jordbruksminister Eskil Erlandsson efter en debatt i riksdagen om lagen mot tidelag. Erlandsson menade att det var svårt att få personer fällda för brottet eftersom det är en bedömningsfråga vad som är ett sexuellt nyttjande av djur.

"Jordbruksministern minns jag faktiskt, det var efter ett tal där det till synes verkade som att han inte ville klubba igenom att tidelag skulle vara förbjudet. Det blev svårt att dra en gräns sa han. Märkligt att någon reagerar starkt på det?", skriver Rosenqvist till Expo Idag.

Rosenqvist svarar även på hur han ser på hotet mot Erlandsson och Centerpartiet: "Enligt vår statsminister så är det en tolkningsfråga att 'hota' ministrar. Har man drivit frågor som direkt lett till att oliktänkande reagerar på ett visst sätt så får man enligt honom skylla sig själv." skriver Rosenqvist.

Lars Rosenqvist kandiderar i valet till Simrishamns kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, en kommun som han redan sitter som ledamot i efter att han valdes in som ersättare 2013. Expo Idag kan avslöja att han 2008 skrev flera rasistiska inlägg på vit makt-forumet Nordisk. Han har bland annat skrivit om att han inlett en "Jakt på fem icke svenskar med inavlade ansikten".

"Vi bad dem ju naturligtvis att sköta sitt och ge fan i att mucka gräl i vår stad. Varpå slagen från 5 mycket modiga kebabätande missfoster haglade över oss.
Naturligtvis fick ju bödlarna/packet snabbt fötter när dom insåg att de stött på fel personer. En jakt inleddes men mobben kom undan(antagligen höga på lim och kebab så sprang de som raketer.) Mångkultur e väl för härligt när man tvingas slåss med ett gäng kroknäsor för att överhuvudtaget komma hem från krogen. Ett enat folk.. S-hamns skins 4-ever", skrev han bland annat.

S-hams skins som Rosenqvist återkommer till i sina inlägg på Nordisk är en tidigare, för Expo, okänd grupp. Rosenqvist menar att det rört sig om en "nationell organisation med eldsjälar som delade budskapet om nationalism." Gruppen ska nu vara nedlagd.

I ett inlägg på Nordisk skriver Rosenqvist att flyktingar suger ut Sverige och att Sveriges "ursprungsbefolkning är på väg att hamna i minoritet". I samma inlägg skriver han nedsättande om "tattare" som är ett rasistiskt öknamn på romer:

"För inte bryr sig väl en flykting som inte har något att förlora. Om vad som händer med Sverige när allt förfallit, de lär göra en helvändning al´a tattare och hitta ett nytt ställe att suga ut. Tycker synd om er molmöiter som måste stå ut med helvetet."

Rosenqvist säger att han inte åsyftat romer.

"Tattare är enligt mig en grupp människor som oavsett etnicitet drar fram från län till län och rånar, misshandlar och luras etc. De 'kriminella asfaltsläggarna' exempelvis, skriver Rosenqvist i ett svar till Expo Idag .

Rosenqvist menar dessutom att han inte nödvändigtvis skrivit alla inlägg på Nordisk-kontot som är kopplat till hans mejladress utan att kontot kunde användas av samtliga i S-Skins.

Ämnen i artikeln