Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det är väl bara att konstatera fakta. Det är ju uppenbart att det är ett problem. Om man föder för många barn i världen blir det överexploatering, säger Annika Rydh.

Rydh pekar ut muslimer som en grupp, som hon menar ska förbjudas att föda flera barn och efterfrågar en global lagstiftning.

– Detta är ett världsproblem. Detta är ingenting man göra något åt lokalt utan världssamfundet måste agera med en begränsningspolitik, som den i Kina, säger hon.

På den lokala partisajten har Rydh publicerat ett inlägg med rubriken "Islam tar över världen om 50 år! Vakna Sverige!". Inlägget består av en film som florerar på nätet under flera olika namn, bland annat "Muslim Demographics". I filmen påstås att muslimska länder har en dold agenda att ta över världen genom invandring till väst och genom att föda många barn.

I Muslim Demographics presenteras falska siffror om hur många barn muslimer föder i genomsnitt. BBC News har i en artikel skärskådat siffrorna och påståendena, vilka visade sig vara felaktiga.

Annika Rydh vill inte svara på Expo Idags frågor om varför hon publicerat en film som bygger på osanningar utan lägger på telefonluren.

Sverigedemokraterna uppger att de inte står bakom Annika Rydhs förslag om att begränsa muslimers barnafödande.

– Det är ingenting vi förespråkar, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnuen till Expo Idag.

Kinnuen vill dock inte kommentera om han ser allvarligt på Rydhs förslag.

– Jag kommenterar inte hörsägen, säger han.

Inte heller filmen som Sverigedemokraterna i Älmhult sprider vill han kommentera vidare innan han sett den.

– Jag kommer titta på den när jag får tid. Men det är klart att det inte är bra om det sprids uppgifter som inte stämmer, säger Kinnunen.

Sverigedemokraterna i Älmhult har på sin sajt publicerat flera kritiserade inlägg. I augusti förra året publicerades en artikel som beskrev invandrare från Mellanöstern och Afrika som lögnare och kriminella. I mars skrev Annika Rydh att asylsökanden som klagat på mögel i sitt boende "kräver för mycket".

"Vad är det för fasoner som flyktingar tar sig för. Ställa krav som de ägde landet", skrev hon under rubriken "Åk hem om det inte passar".

Efter att artikeln uppmärksammades plockades den bort från hemsidan.

Annika Rydh har även tidigare uppmärksammats för att ha sagt att de som reagerar på epitetet "neger" är emot sin egen hudfärg.