Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

39-åringen sitter häktad i Malmö sedan november förra året misstänkt för att ha skjutit ihjäl tre personer och försökt döda ytterligare 13 personer, alla med utländsk bakgrund. I Sveriges radios P1-dokumentär om serieskytten framkommer det att den misstänkte 39-åringen har varit mer aktiv i sanningsrörelsen än vad som tidigare varit känt. Förutom att 39-åringen har deltagit vid utåtriktade verksamheter och delat ut flygblad från nätverket Vaken.se har han besökt föreläsningar med teman som sanningsrörelsen behandlar, rapporterar Sverige radio.

Sanningsrörelsen utgår från att världen styrs av en världsregering, bland annat benämnd New World Order. Nätsajten Vaken är ett forum för konspirationsteorier många med inslag av antisemitism. Vaken.se är den viktigaste samlingspunkten för den svenska sanningsrörelsen.

Enligt Sveriges Radio har 39-åringen postat ett inlägg på internet där han kommenterar Science-fiction filmen I am legend. 39-åringen skrev "Den svarta vetenskapsmannen räddar världen från vitt hat och inför ett multikulturellt samhälle och filmskaparen är judisk. Ren propaganda. Åt helvete med new world order".

Enligt 39-åringens tidigare arbetskollegor hade han tydliga rasistiska åsikter och han beundrade John Ausonius, även kallad Lasermannen som utförde mord och flera mordförsök mot invandrare under 90-talets början.

39-åringen hade ett intresse för vapen och var aktiv i en skytteklubb. Han visade flera bilder på sina vapen för arbetskollegor och berättade även om sin kampsportsträning.

Enligt Sveriges radio har 39-åringen uppgett att han har Aspergers syndrom och han var under psykiatrisk utredning under tiden han begick flera utav brotten. Den sista delen av utredningen ska ha ägt rum bara dagarna innan 39-åringen utförde sitt tredje mord. Trots att en läkare och två psykologer har utrett 39-åringen har det inte rapporterats till polisen att han var olämpad att ha vapen.

I slutet av januari nästa år väntas rättegången mot honom starta.