Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– För mig är det här en skitsak. Varför ska jag lämna partiet? Jag har valts till ersättare för Sverigedemokraterna. Sparkar de mig från partiet blir jag politisk vilde och startar ett nytt parti, säger kommunpolitikern till Expo Idag.

Politikern har medgivit att han på ett badhus tagit en kvinna på brösten. Åklagare har även ålagt honom att betala dagsböter. Själv menar han att hela händelsen är ett "storm i ett vattenglas".

– Jag förstår ju reaktionerna om jag skulle ha våldtagit tjejen, men det var ju i all vänskaplighet som jag klappade henne på brösten. Hade jag varit på en tunnelbana kunde jag lika gärna ha klappat en kvinna på knäet om jag kommit emot henne. Men det får man alltså inte göra?, frågar sig politikern.

Sverigedemokraten säger vidare att han misstänker att han blivit anmäld av en person som är med i en "feministisk organisation".

– Hon kunde varit lugn. Så hade en normal kvinna reagerat och inte rusat upp som en våldtagen. Hon blev jättearg. Det blev en fruktansvärd jävla uppståndelse. Min tanke är att hon inte tål gubbar, att de är paria och ska hållas kort och börjar de tafsa då ska de sättas dit. Så tänker jag om henne i efterhand, säger kommunpolitikern.

Sverigedemokraterna har uppmanat lokalpolitikern att lämna partiet och sina uppdrag. De skriver att de tar "på det kraftfullaste avstånd från det som en av våra medarbetare har ställt till med." Partiet skriver även att han inte kommer att få sitta kvar i kommunföreningens styrelse.

Ämnen i artikeln