Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den 15-åriga pojken ligger fortfarande i respirator på Karolinska sjukhuset och läkarna vet ännu inte helt säkert om hans liv går att rädda. Det var sent på lördags kväll som 15-åringen slogs blodig av män i Stockholmsförorten Västberga.
Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska männen hållit pojken i håret och dunkat hans huvud gång på gång mot en betongvägg.

Det är uppgifter som kammaråklagare Helena Henriksson inte vill kommentera.
- Det är uppgifter vi inte känner till, säger hon till Expo.
Kan det vara fler personer inblandade?
- Kan jag inte heller säga. Vi utesluter ingenting.

Försök till mord
Tre av de fyra männen, 16, 17 och 25 år gamla, anhölls på söndagmorgonen misstänkta för grov misshandel och olaga hot. Ytterligare en 16-åring anhölls senare under dagen. För honom rör misstankarna försök till mord alternativt grov misshandel.
De tre första männen greps redan under lördagnatten efter en annan misshandel, nära den plats där 15-åringen attackerades. Då misshandlades tre personer.
Inom kort kommer Helena Henriksson begära de tre männen häktade, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel för den händelsen.
Utredningen av den första misshandeln fortsätter.

Nazistspelning i Stockholm
Den nazistiska fängelseorganisationen Gula korset arrangerade under lördagkvällen en spelning i en lokal vid Bolidenplan, strax intill platsen för den ena misshandeln. Om misshandeln har någon koppling till spelningen är inte känt. Däremot är det känt att medlemmar från Svenska motståndsrörelsen och dess ungdomsorganisation Nationell ungdom närvarade på spelningen.
- Det kände inte jag till. Så långt har jag inte kommit i utredningen ännu, säger Helena Henriksson.
- Vi undersöker nu om det finns en koppling till dessa rörelser, fortsätter hon

Dömdes i mars
Den anhållne 25-åringen dömdes så sent som i mars i år för olaga hot och misshandel av tre journalister på tidningen Expo. För det dömdes 25-åringen mot sitt nekande till tre månaders fängelse.
Sedan tidigare är 25-åringen dömd för bland annat våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp.
25-åringen började sin politiska bana i Nationalsocialistisk front, gick över till Nationell ungdom och är idag medlem i Svenska motståndsrörelsen. 25-åringen är skriven i Göteborg men är bosatt i Järfälla utanför Stockholm.
Den 8 november deltog han på Svenska motståndsrörelsen möte på Första långgatan i centrala Göteborg.