Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det lokala partiet Kommunens framtid bildades i Åstorp inför valet 2002. Partibildningen var en konsekvens av att socialdemokraten Gösta Brodin uteslöts för rasistiska utspel och Framstegspartiet i kommunen lade verksamheten till förmån för det nya partiet. Kommunens framtid fick tre mandat.

Splittrades

Partiet kom dock att splittras och en lång fejd om det kommunala mandatstödet och om pengar som tidigare tillhört Framstegspartiet startade: på ena sidan de forna framstegspartisterna, på den andra Gösta Brodin och hans vänner.

I torsdags avgjordes striden. Det kommunala mandatstödet som varit frys av kommunen betalas ut till Gösta Brodins parti, skriver Helsingborgs Dagblad. Pengarna från Framstegspartiet kommer också att gå till Gösta Brodin. Detta sedan den före detta kassören valt att betala tillbaka pengar som han tidigare fört över till ett privatkonto.

Brodin meddelade samtidigt att han tänkte dra tillbaka sin polisanmälan mot sina tidigare partikamrater.

Rattfylleri

Samma dag avslöjade Helsingborgs Dagblad att Brodin står åtalad för grovt rattfylleri samt att han tänker dra sig tillbaka från politiken. Brodins motivering till sitt avhopp är enligt tidningen ”personliga skäl”.