Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Richard Abrams, 23, från Swedish Defence League, SDL, skulle tala på den antimuslimska demonstrationen i Stockholm nu på lördag. Men efter att olika bloggare på nätet uppmärksammat vad Richard Abrams skrivit på sin hemsida beslutade arrangörerna i natt att ta bort Abrams från talarlisten.

– Han får inte tala på grund av den här hemsidan, säger Isak Nygren från SDL.

Enligt Isak Nygren kommer beslutet om att stoppa Abrams först och främst från English Defence League.

På den hemsida som Abrams driver återfinns ett flertal texter och bilder kopplade till olika ockulta företeelser – Abrams är själv konstnär och har bland annat ställt ut tavlor målade med grisblod.

Men allt på hemsidan är inte kopplat till det ockulta. Abrams har även lagt upp en kort text som uppges vara ett citat från Alfred Rosenberg, som betraktas som Hitlerregimens chefsideolog. Rosenberg är ökänd för sin fanatiska antisemitism.

Abrams skriver även på hemsidan att han kämpar för att "återta hakkorset", som han menar är en allt för helig symbol för att ignoreras.

I slutet av förra året publicerade Abrams ett inlägg med en hotfull underton:

"Lite som när man sitter och lyssnar på Wagner på spårvagnen och kommer på sig själv med att klicka på mattkniven upp och ner i jackfickan till musiken, rytmiskt som ett slagverk, i väntan på orkesterns klimax och att tonerna ska berätta vilken av alla medresenärer som ska få äran att hälsa till denna storslagna kompositör på andra sidan."

Expo har sökt Richard Abrams för en kommentar.