Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

TUFF, som står för Troende Unga Framtida Förebilder, arrangerar en föreläsning i helgen med imamen Bilal Philips. Philips är inbjuden för att prata om islamofobi och rasism.

I ett filmklipp från programmet "Contemporary Issues" som laddades upp på sajten Youtube 2006 säger Philips att dagens modeindustri styrs av homosexuella som vill radera gränserna mellan det som är manligt och kvinnligt.

- Straffet för homosexualitet inom islam är detsamma som straffet för otrohet, otukt. Det är döden, säger Bilal Philips i samma föreläsning.

Föreläsningarna som TUFF arrangerar hålls vid två tillfällen. Ett tillfälle för kvinnor och ett för män. Anledningen till uppdelningen är enligt arrangörerna att det inte finns plats att ha alla deltagare i lokalen samtidigt.

Expo har sökt företrädare för TUFF för en kommentar men har inte lyckats nå dem. I en intervju i Studio Ett på torsdagen sa Amanj Aziz från TUFF att han inte tyckte det var konstigt att Philips var inbjuden.

- Bilal Philips är född i Jamaica och uppfödd i Kanada. Genom att han är mörkhyad och muslim har han upplevt rasism i hela sitt liv. Han är en självklar kandidat för att diskutera ämnet islamofobi, sa Amanj Aziz.