Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Inlägget som lokala politiker i Norrköping reagerade på postades efter en budgetdiskussion i kommunfullmäktige. I blogginlägget, som publicerades på Norrköping Tidningars sajt, skrev Cornelia Dahlberg bland annat:
"Är det inte dags att avgå, när man under så lång tid uppenbart har misslyckats med att genomföra sin politik och sakta men säkert driver samhället mot botten? De bröstar sig för att ha lyckats mörda diktatorn Ghadaffi. Kanske har de rätt, vi borde kanske avrätta våra diktatorer! Eller ska vi nöja oss med att avsätta dem? En efter en."

En av dem som reagerade på inlägget var kommunalrådet Lars Stjernkvist (S).
– När det gäller den här typen av angrepp så handlar det inte om politik i traditionell mening. Hon har ju passerat alla anständighetens gränser och då är det en fråga för andra än politiker att diskutera konsekvenserna, säger han till Norrköpings Tidningar.
Stjernkvist vill i dagsläget inte lämna några kommentarer om det finns planer på att polisanmäla inlägget.

Även Kikki Liljeblad (S) vände sig mot inlägget och skrev på tidningens politikerblogg en fråga till Dahlberg:
"I somras dog 68, främst barn och ungdomar på ön Utöya. Ett politiskt mord och en tragedi fortfarande svår att ta in. Förstår du, Cornelia Dahlberg, att du genom dessa ord kan trigga igång den typen av handlingar också här i Norrköping?"

Cornelia Dahlberg ställer sig oförstående till kritiken och menar att man medvetet misstolkar henne.
– Jag antar att de har snackat ihop sig för att få bort mig från bloggen. Jag tycker att de borde se mig i ögonen och konfronteras direkt i stället, säger hon till tidningen.

"Man måste hålla sig inom de pressetiska reglerna, annars får man inte blogga hos oss. Så som hon har skrivit, så kan man inte uttrycka sig i våra medier", kommenterar Anders Nilsson, Norrköpings Tidningars ansvarige utgivare, beslutet att stänga ned bloggen.