Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen i Borlänge fick larm om misshandeln. Enligt uppgifter från Nationaldemokraternas hemsida hade Tor Paulsson då misshandlat sin sambo under en midsommarfest med bekanta och partiaktivister. Senare under söndagsmorgonen greps Paulsson i Gagnef.

Bakslag för ND
Enligt Sveriges Radio Dalarna har vittnen hörts medan endast kortare förhör har genomförts med Tor Paulsson som fortfarande sitter anhållen hos polisen i Borlänge.

Anhållandet kommer som ett rejält bakslag för Nationaldemokraterna. Tor Paulsson var under EU-valkampanjen partiets affischnamn. Han och hans familj har även i partiets propaganda fått representera den svenska idealfamiljen.

Avskiljs från partiuppdrag
I sin roll som partiorganisatör är Tor Paulsson en viktig kugge i partiets organisation. Av allt att döma är hans karriär i partiet nu slut. Nationaldemokraterna bygger en stor del av sin retorik på påståenden om att svenska kvinnor hotas och utsätts för våld av invandrarmän. Efter uppgifterna om hans misshandel av sin sambo har Nationaldemokraterna skiljt Paulsson från alla hans partiuppdrag i väntan på polisens utredning. I ett uttalande på partiets hemsida säger partiordföranden Anders Steen:

"Om uppgifterna som framkommit stämmer förväntar vi oss att Tor Paulsson säger upp sitt medlemskap självmant"