Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Beslutet att den militära specialstyrkan Kommando Spezialkräfte (KSK) blir kvar meddelades av försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU). Beslutet motiveras av att KSK det senaste året har genomfört framgångsrika reformer, även om arbetet inte helt har slutförts.

– Det är tydligt att vi behöver den unika militära förmåga som KSK har, säger hon vid ett besök i elitstyrkans bas i Calw i Schwarzwald, enligt bland annat Die Welt, rapporterar TT-Reuters.

KSK är en elitstyrka inom den tyska försvarsmakten som inrättades 1996 och som består av flera separata enheter. Det har under flera år inkommit larmrapporter om problem med rasism och högerextremism inom den tyska militären. Och som Expo tidigare har rapporterat så lades en enhet inom KSK ned så sent som förra året.

Men det är inte bara inom militären problemen har uppmärksammats. Delstaten Hessens inrikesminister meddelade i förra veckan att Frankfurtpolisens särskilda insatsstyrka (SEK) kommer att upplösas. Detta efter att ett tjugotal medlemmar varit aktiva chattgrupper där nazistiska symboler och hets-uttalanden delats.

Ämnen i artikeln