Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Antisemitismen i vårt samhälle baseras på ren ignorans angående allt som har att göra med judar eller judendomen och av utbredda fördomar och föreställningar med djupa rötter", sa en av författarna, Peter Longerich då rapporten presenterades i Berlin, rapporterar Deutsche Welle.

Expertgruppen som framställt rapporten, Antisemitism i Tyskland, tillsattes 2008 och rapporterar regelbundet till Förbundsdagen. Rapporten som presenterades i måndags visar att internet spelar en stor roll i att sprida antisemitism i form av Förintelseförnekelse och högerextrema och extrem islamistiska värderingar.

I rapporten framgår det att barn redan vid skolåldern använder "jude" som skällsord och att det är vanligt förekommande på lekplatser. I Rapporten beskrivs även fotbollsmiljön, där det är vanligt att antijudiska slagord riktas mot judiska lag med sånger som "skicka judarna till gaskamrarna" och "bränn synagogor", skriver Deutsche Welle.

Expertgruppen som tagit fram rapporten vill se omfattande åtgärder för att bekämpa antisemitismen vilket enligt rapporten saknas i dagsläget.

Samtidigt konstateras att de antijudiska stämningarna ligger på extremt höga nivåer i delar av Polen, Ungern och Portugal.

Ämnen i artikeln