Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Händelsen dokumenterades av förövarna själva och bilder lades ut på SDU:s internetforum. Enligt ett pressmeddelande från vänsterpartiet framgår det även på SDU-forumet vem som lagt upp bilderna.

Förbundsordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Erik Almqvist säger att han inte vet vem som ligger bakom aktionen. Men han tycker att polisanmälan är trams eftersom han menar att vänsterpartiet sätter upp stora mängder klistermärken.
– Alla ungdomsförbund har klistermärken, men till skillnad mot vänsterpartiet så håller inte våra medlemmar på och klistra ner allt och alla med dem.

Men i det här fallet så gjorde man det?

– I det är fallet så är det någon som har satt ett par klistermärken på deras elskåp eller ytterdörr. Det ser jag inte som så allvarligt i sammanhanget, när man ser hur vänsterpartiet själva agerar.

Vänsterpartiet anser att brottet borde rubriceras som hatbrott. I pressmeddelandet skriver partiet att dess kritik mot Sverigedemokraterna tidigare fått konsekvenser. Som exempel nämns när företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund 1993 greps med en skrapladdad handgranat vid ett möte där vänsterpartiets Gudrun Schyman skulle tala.

Bilderna på SDU:s forum har plockats bort.

Ämnen i artikeln