Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var i slutet av förra veckan som de fem högerextremisterna åtalades för bland annat innehav av vapen, rapporterar Southern Poverty Law Center.

De fem tillhör Aryan Strikeforce, en grupp som hävdar att deras mål är att "skydda våra kvinnor, barn och framtiden för vår ras och nation".

Vid tillkännagivandet av arresteringarna sades det från det amerikanska Justitiedepartementet att medlemmar i Aryan Strikeforce ser användandet av våld som ett nödvändigt verktyg för att uppnå sina mål.

Två av de misstänkta är 40 år, en 37, en 26 och en 20. De kommer från olika delar av landet och anklagas även för att ha sålt metamfetamin och vapen för att finansiera sin verksamhet.

I åtalet framgår det inte mer om vilken övrig verksamhet gruppen bedrivit. Dess webbplats visar att organisationen har aktiva medlemmar i 21 stater och i 17 andra länder, inklusive i tre kanadensiska provinser, rapporterar SPLC.

Fallet utreds av FBI, tillsammans med polisen i Pennsylvania, Virginia, New York Police, Waynesboro och Montgomery County.

Ämnen i artikeln