Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"VÅR GENERATIONS VIKTIGASTE VAL!, skriver den rasideologiska gruppen Nordisk ungdom till sina anhängare på Facebook. Organisationen deklarerar samtidigt att de ska kampanja för Sverigedemokraterna.

Nordisk Ungdom är ökända för hotfulla aktioner mot privatpersoner. De har också utfört hataktioner mot pride-parader, förintelsemonument och moskéer. 2010 sökte aktivister i organisationen upp och trakasserade en lärare i dennes hem på grund av att han inte velat ha Sverigedemokraterna i sin skola. Det är en av flera aktioner där gruppen sökt upp personer i hemmet. 2011 kastade aktivister ägg på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Nordisk ungdom deltog även i ett så kallat medborgargarde i samband med kravallerna i Husby 2013. I mars i år deltog talespersonen Patrik Forsén på en högerextrem manifestation i Polen.

Nordisk Ungdom har även tidigare uttryckt sitt stöd för Sverigedemokraterna och Sverigedemokratisk ungdom i synnerhet. Nu mobiliserar Nordisk ungdom för att stödja Sverigedemokraterna i det kommande extravalet.

"I och med att statsministern idag utlyst nyval den 22 mars kommer vi nu att ställa om hela organisationens arbete med en enda målsättning: Att hjälpa SD att öka så mycket som möjligt i valet! Det här valet kommer att handla om en enda fråga: Ökad eller minskad massinvandring."

Forsén uppmanar fler högerextrema organisationer att sluta upp och stödja Sverigedemokraterna i en podcast som står nära nazistiska Svenskarnas parti.

– Nu kan alla svenskvänliga krafter enas kring partiet, pusha fram dem i valet, säger han.

– Vi kommer att ställa om hela organisationen nu för att bara pumpa ut SD-propaganda, fortsätter Forsén.

Forsén ger även den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson beröm för presskonferensen där SD meddelade att de inte skulle stödja regeringens budget och där de kopplade invandringen till bland annat våldtäkter och kriminalitet. Forsén fick medhåll i berömmandet av Karlsson från nazist-veteranen Magnus Söderman som även varit ideolog i Svenska motståndsrörelsen.

– Jag vill instämma i din analys, även om han har uttalat sig klumpigt några gånger. Jag måste säga att hans presskonferens var av en helt annan intensitet än det är vi vana vid. Jimmie Åkesson har ett väldigt defensivt, lugnt och nästan tafatt sätt att agera, säger han.

Patrik Forsén hävdar dessutom att Sverigedemokratisk ungdom påverkats av Nordisk ungdom och att Nordisk ungdom har aktivister i den sverigedemokratiska ungdomsorganisationen.

– När det gäller framför allt SDU så tror jag absolut att de har kikat på oss. Vi har haft medlemmar i SDU som har varit med där och sen tröttnat på allting och gått över till oss. Vi har fortfarande en hel del kvar som är dubbelanslutna. Och alltså, vi är inga större problem. Vi är inte persona non grata i SDU eller i SD heller för den delen, säger Forsén i podcasten.

Sverigedemokratisk ungdoms ordförande Gustav Kasselstrand säger till Expo Idag att han inte är intresserad av Nordisk ungdoms stöd.

– Vi har inget samröre med Nordisk ungdom överhuvudtaget, säger Kasselstrand.

Stämmer det att personer i SDU är dubbelanslutna i Nordisk ungdom?

– Man får antingen vara medlem i SDU eller i någon annan ungdomsorganisation. När vi hade en demonstration mot Ungdomsstyrelsen i vintras så deklarerade vi att är man medlem i SDU så är man medlem i SDU och inte någon annanstans. Det gäller så väl Nordisk ungdom som andra organisationer. Det finns inte heller några tecken på att vi har dubbelanslutna medlemmar, säger Kasselstrand.

Även Nazistiska Svenskarnas parti välkomnar att Sverigedemokraterna röstade emot regeringens budget vilket lett till regeringskris och extra val. Partiet kommer inte att ställa upp i valet, men menar att Sverigedemokraterna "legitimerar diskussion om invandringen".

"Även om det inte långsiktigt gör någon skillnad för svenskarnas existens om invandringen enbart reduceras, är det positivt att diskussionen om invandringen får större utrymme och legitimeras. Det underlättar för ett genomförande av den politik Svenskarnas parti förespråkar på sikt.", meddelar Svenskarnas partis partistyrelse på sin hemsida.