Talare kräver dödsstraff för homosexuella | Expo.se

Annons

Talare kräver dödsstraff för homosexuella

Publicerad 2011-04-15 10:34

Föreningen TUFF som aktivt arbetar för att ”förmedla islam” har bjudit in Bilal Philips som föreläsare. Philips är känd bland annat för att ha krävt dödsstraff för homosexuella.

TUFF, som står för Troende Unga Framtida Förebilder, arrangerar en föreläsning i helgen med imamen Bilal Philips. Philips är inbjuden för att prata om islamofobi och rasism.

I ett filmklipp från programmet ”Contemporary Issues” som laddades upp på sajten Youtube 2006 säger Philips att dagens modeindustri styrs av homosexuella som vill radera gränserna mellan det som är manligt och kvinnligt.

- Straffet för homosexualitet inom islam är detsamma som straffet för otrohet, otukt. Det är döden, säger Bilal Philips i samma föreläsning.

Föreläsningarna som TUFF arrangerar hålls vid två tillfällen. Ett tillfälle för kvinnor och ett för män. Anledningen till uppdelningen är enligt arrangörerna att det inte finns plats att ha alla deltagare i lokalen samtidigt.

Expo har sökt företrädare för TUFF för en kommentar men har inte lyckats nå dem. I en intervju i Studio Ett på torsdagen sa Amanj Aziz från TUFF att han inte tyckte det var konstigt att Philips var inbjuden.

- Bilal Philips är född i Jamaica och uppfödd i Kanada. Genom att han är mörkhyad och muslim har han upplevt rasism i hela sitt liv. Han är en självklar kandidat för att diskutera ämnet islamofobi, sa Amanj Aziz.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons