Richard Jomshofs antimuslimska twittrande har blivit allt mer belastande för regeringen. Det försämrade säkerhetspolitiska läget kommer av att både auktoritära stater och islamistiska terrororganisationer som Al-Qaida kommit att betrakta Sverige som ett i grunden antimuslimskt land, inte bara att befolkningen skulle vara särskilt negativt inställda utan att de senaste årens koranbränningar skulle vara sanktionerat av staten.

Det är en falsk bild av Sverige och en illasinnad missuppfattning av den svenska regeringens roll och befogenhet i relation till till exempel svensk yttrandefrihet. Samtidigt är det ett faktum att sveriges näst största parti, med Richard Jomshof, fått placera sin mest profilerade antimuslimska företrädare som ordförande i justitieutskottet.

Hur belastande är Richard Jomshof för regeringen? Borde de inte insett vilka problem som skulle komma? Och hur kan vi vara kritiska mot Jomshof och samtidigt stå upp för Sverige mot de auktoritära stater och internationella terrororganisationer som nu hotar oss?

Programledare är Anna Fröjd och gäster i studion är Expos researcher Niclas Nilsson och vd Daniel Poohl.

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl


Gillar du Studio Expo?
Hjälp oss att fortsätta granska extremhögern och få fler att lyssna på vår podd – utan betalväggar. Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare