Alfredson hade inga problem att vara både rolig och arg

Med anledning av Hans Alfredsons död återpublicerar vi en intervju från tidskriften 2009.

Hans Alfredson har roat och oroat flera generationer- svenskar. Hans blandning av humor och politiskt -engagemang och hans unika förmåga att porträttera- sin samtid har gett honom en särställning i svenskt kulturliv.

VAL 2010: Invandringsstopp och äldrefrågor viktigast för SD i kommunerna

Att säga upp eller inte förlänga avtalet med Migrationsverket är det vanligast förekommande kravet för Sverigedemokraternas lokalt. Det visar Expos genomgång.

Nazister bakom antimoskékampanj i Göteborg

Under parollen "Bevara Keillers Park - stoppa moskén" manar en till synes opolitisk intresseorganisation till demonstration i parken på söndag.
Men bakom kampanjen står nazistorganisationen Nordisk ungdom.

VAL06/GÄLLIVARE – Riksdagskandidat är dömd kvinnomisshandlare

Sverigedemokraternas riksdagskandidat och toppkandidat i Gällivare, Alf Johansson, har dömts för två fall av kvinnomisshandel. Offren är två olika kvinnor.
Alf Johansson är dömd vid totalt fem tillfällen, varav fyra gånger till fängelse. Det rör sig om fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot, våld mot tjänsteman och olaga vapeninnehav.

VAL06/VARBERG SD-toppnamn: Avrättning av statsministern – underhållning

Hjälten i boken Vedergällning ger sig ut i en av Göteborgs förorter och avrättar invandrare, han startar ett eget personligt raskrig som avslutas med en blodig massaker på en judisk mediefamilj och en kallblodig avrättning av Sveriges statsminister, ”Göran Påhlsson”.
För de flesta människor ger bara tanken på en sådan bokstory avsmak. Men för Sverigedemokraternas förstanamn i Varberg är boken Vedergällning en favorit.
- Boken är underhållande, säger Erik Hellsborn till Expo.se.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu