Contra-profil kandiderar för Sverigedemokraterna

Publicerad 2009-03-11 14:47

Tommy Hansson, redaktionsmedlem på den antikommunistiska tidskriften Contra, kommer att kandidera för Sverigedemokraterna i Södertälje i valet 2010, rapporterar Länstidningen.

Tommy Hansson som tidigare representerat både Ny demokrati och det lokala partiet Täljepartiet säger till Länstidningen att han varit medlem i Sverigedemokraterna i ett år.
– Jag är värdekonservativ och tycker att Sverigedemokraterna är det parti som bäst tar tillvaratar den ideologin. Jag har genom åren röstat på alla allianspartier men tycker inte att något av dem står för dessa värden, säger Tommy Hansson.

Tommy Hansson var under 1970-talet aktiv i den antikommunistiska organisationen Demokratisk Allians, som under Vietnamkriget mobiliserade stöd till USA. Sedan 1994 är han invald i antikommunistiska stiftelsen Contras styrelsen. Mellan 1993 och 2008 var han dessutom ansvarig utgivare för tidningen Contra. Både Demokratisk Allians och Contra har haft kopplingar till det världsomspännande antikommunistiska nätverket World Anti Communist League som under 1970- och 80-talet befolkades av en stor andel högerextremister.

Tommy Hansson har skrivit nio böcker. I sin nya bok ”Destuktörerna”, som släpps i dagarna porträtterar han 13 män, två kvinnor och ”kulturvänstern” som ”bidragit till förstörelsen av det etiska och andliga arv som en gång präglade Sverige.”.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.