Ekeroth har ljugit om sin roll i Avpixlat | Expo.se

Ekeroth har ljugit om sin roll i Avpixlat

Publicerad 2013-06-27 09:13

Mejl som Aftonbladet publicerat avslöjar att Kent Ekeroth är drivande i hatsajten Avpixlat. (Foto Expo)

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth har till skatteverket och till medier hävdat att han inte har något inflytande över hatsajten Avpixlat. Nu visar flera mejl som Aftonbladet publicerat att Ekeroth är drivande i det redaktionella arbetet.

”Vi måste verkligen se till att kunna nå varandra, samt att starta tidigare på eftermiddagen. Seriöst…”, skriver Ekeroth i ett mejl till en redaktionsmedlem på Avpixlat.

I ett annat mejl ger han förhållningsorder om vad sajten ska lägga upp:

”Kom igen nu - gör sidan intressant och levande. Just nu ser det dött ut.”, skriver han. Ekeroth klagar även på hur sajten sköts. ”Vad är det med moderatorn? Varför tas sådana inlägg bort om de inte är hotfulla”, frågar han. Och ”Inte första gången vi har den här diskussionen”. ”Lägg upp den här you¬tubevideon i stället för från riksdagen”.

Mejlen som Aftonbladet tagit del av sträcker sig från januari i år fram till nu. Nyligen krävde skatteverket att Ekeroth ska skattas för donationer till Avpixlat som förts in på hans bankkonto 2011. Ekeroth ska beskattas för 160 000 kronor. Skatteverket utreder även de donationer som gått till Ekeroths konto 2012. Till Skatteverket har Ekeroth hävdat att han inte haft någonting att göra med Avpixlats verksamhet.

Även utåt har Ekeroth påstått att han inte har något inflytande över Avpixlat. Han har sagt att han tillhandhållit Avpixlat ett bankkonto för att de bakom Avpixlat ska kunna förbli anonyma. Efter Aftonbladets avslöjande låter det dock annorlunda.

– Jag är inte en del av redaktionen men har mycket goda kontakter med Avpixlat, skriver han till Aftonbladet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons