SD-topp skickade nazistiskt innehåll till partikamrater

Publicerad 2020-02-03 11:37

Sverigedemokraterna

Arkivbild.

Sverigedemokraternas vice ordförande för distriktet i Uppland skickade mejl med rasistiskt och nazistiskt innehåll till sina partikamrater, avslöjar P4 Uppland.

Gunnar Larsson (SD), ledamot i fullmäktige i Knivsta samt partiets vice ordförande i Uppland, skickade vidare en video där tyska flygplan från andra världskriget bombar en moské, och med Adolf Hitler som dansar och firar flygangreppet. Detta skedde i december 2019, avslöjar P4 Uppland.

Till sina partikamrater har Larsson även skickat flera länkar från den pronazistiska och antisemitiska svenska sajten Blueshift.

Bland mejlen finns också en låt som Larsson skickat till en annan högt uppsatt sverigedemokrat. Låten innehåller n-ordet och rader som ”svenskarna är vita och landet är vårt”, enligt P4 Uppland. 

Gunnar Larsson vill inte ställa upp på en bandad intervju med radion, men säger att han inte ser något rasistiskt med att skicka vidare innehåll som han fått i hans mejl. Det handlade bara om att informera andra om vad som finns på internet, uppger Gunnar Larsson.

Till Upsala Nya tidning säger han:

— Jag har inte skrivit något av mejlen, utan bara vidarebefordrat sådant som jag själv har fått skickat till mig. Det finns många dårar som skriver och skickar saker till mig, och då kan det vara intressant att veta vad andra tycker om innehållet.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.