Efter Expos avslöjande om SD-politiker - uppgifterna granskas internt | Expo.se

Efter Expos avslöjande om SD-politiker - uppgifterna granskas internt

Publicerad 2021-11-29 15:58

Genrebild.

Expos avslöjande om att SD-politikern Jonatan Lindgren på sociala medier bland annat spridit vit makt-myten om att vita är utsatta för ett pågående folkmord ska utredas internt. Det uppger Roger Hedlund, ordförande för partiet i Gävleborg, till Sveriges radio.

Tidigare på måndagen kunde Expo avslöja att Jonatan Lindgren, som sitter i Bollnäs kommunfullmäktige, där han även är ledamot i kommunstyrelsen, på sociala medier bland annat spridit den högerextrema myten om att vita systematiskt mördas i Sydafrika, som en del av ett globalt folkmord. Lindgren menar att det finns en plan för att detta ska ske.

Läs granskningen ”SD-politiker sprider myten om ett folkmord på vita” här. 

”Vita sydafrikaner får sin mark stulen, blir misshandlade, våldtagna och mördade och fördrivs ur det land de bott i i 500 år. Allt medan MSM (mainstream media, reds. anm.) är knäpptysta. Detta är den framtid som väntar oss om/när vi blir minoritet i vårt eget land! De är inte nöjda förrän vi är borta!”, menar han bland annat.

Uppgifterna ska nu granskas av partistyrelsens medlemsutskott. Detta enligt vad Roger Hedlund, ordförande för Sverigedemokraterna i Gävleborg och riksdagsledamot, uppger till P4 Gävleborg. Jonatan Lindgren vill inte kommentera uppgifterna till Sveriges radio.

Utöver att Jonatan Lindgren sitter i Bollnäs kommunfullmäktige har han en plats som ledamot i Hållbarhetsnämnden i Region Gävleborg och nyligen valdes han in som ledamot i Uppsala stift. Dessutom är han andra vice ordförande i SD Bollnäs kommunförening samt kontaktperson för Ungsvenskarna i Gävleborg.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons