I Fokus: Ny vår antisemitism
Alexander Bengtsson om hur proteströrelser Occupy Wall Street utnyttjas av antisemiter.

Balansakten
Jimmie Åkesson har en avancerad balansgång framför sig om han ska lyckas förändra bilden av Sverigedemokraterna.

Den tyska terrorcellen
Den 4 november i år hittades två döda män i en husvagn i Thüringen. Det blev början på en historia som har chockat hela Tyskland. Nu frågar sig alla hur de kunde hålla sig undan i 13 år.

Förbjuden kärlek
Jasmine föddes som muslim. Alexander växte upp i en kristen familj. I Egypten och flera andra delar av världen är kärlek som deras förenad med livsfara.

Extreme makeover
I decennier var rasistiska och intoleranta grupper hänvisade till flygblad, klistermärken och stencilerade tidningar för att nå ut med sitt budskap. Spridningen var oftast obefintlig. I dag är det svårt att värja sig mot propagandan.

På djupet: Våldsromantik som förför
Blodiga våldsdåd, hämnd och maktövertagande – det är teman i den samtida vit makt-rörelsens skönlitteratur. Och verkan har inspirerat personer som Timothy Mc Veigh och Anders Behring Breivik i deras dåd.

I backspegeln: Malmörörelsen
1951 samlades den europeiska extremhögern i Malmö. Det blev startpunkten för en rörelse var inflytande vi kan se än i dag.

Intervjun: Nyanserad bild av islam
Religionshistorikern Christer Hedin har kommit fram till att de stora religionerna i grunden är lika. Så varför anses då vissa vara farligare än andra?

Kultur
Hynek Pallas avhandling om vithet inom svensk film visar hur fördomar påverkar vår tolkning av världen. Antonio Gibelli beskriver Silvio Berlusconis epok i den italienska politiken som "Berlusconism". Dessutom: Ylva Herholz bok om de glömda flyktingbarnen och Stéphane Hessels bok Säg ifrån recenseras.

Krönika
Birgitta Lind Ingras om att förstå och förändra de intoleranta.