Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Så rekryteras unga män till krigszoner – vi granskar al-Shabaabs nätverk i Sverige. Expos årsrapport: Intolerans 2012 – om Svenskarnas partis dominans och nazister som blir allt mer aktiva. Dessutom: hemligt nätverk försöker ta över den svenska extremhögern, nazistcell inför rätta: tysk säkerhetspolis kritiseras, Marika Carlsson: kaxig för att överleva, Linda Lundqvist om att tillhöra resandefolket, Hillersbergdebatten och mycket mer ...

I fokus
"Ökar rasismen? Den är nog den vanligaste frågan medarbetare på Expo får." Maria-Pia Cebero om frågor utan enkla svar.

Hemligt nätverk
Tor Paulsson haft en central roll i såväl Sverigedemokraterna som Nationaldemokraterna. En kvinnomisshandel förändrade allt. Nu försöker han återigen komma tillbaka. Vi kartlägger Paulssons hemliga nätverk.

Antisemitiska teckningar
I början av 2000-talet var debatten om Lars Hillersbergs hätsk. Nu är han postumt aktuell med en utställning. Mathan Ravid tittar i backspegeln och berättar om debatten.

Nazicell inför rätta
Rättegången rörande morden som kopplas till NSU har dragit igång. Men frågetecknen är många och såväl anhöriga som antirasister och experter är kritiska till utredningen.

Reportage: Al-Shabaabs svenska nätverk
Så rekryteras unga svenska män till krigszoner. De förenas av vänskapsband och en svartvit, intolerant syn på världen.

Intervju: Sheikh Abdirahmaan
Hotades av extremister i sitt forna hemland Somalia. Nu oroas han över att unga svenskar radikaliseras och lockas till konfliktområden.

Segregerade områden mest utsatta
Ulf Boström är en av Sveriges tre integrationspoliser. Han menar att utanförskap och segregation är grogrund för extremism.
 

expo intolerans omsl

EXPO RAPPORT: INTOLERANS 12
Den svenska organiserade intoleransen kartlagd. Nazisterna blir allt mer aktiva. Så ser det ut i ditt län.

Intervjun
Komikern Marika Carlsson om sin turné "En negers uppväxt" och om hur hon som barn tvingades att bli kaxig.

Recensioner
Soldater – Om kamp, dödande och död, Älskade fascism – De svartbruna rörelsernas ideologi och historia, En droppe svart blod – ras och tolerans i USA, Fallet Collini.

Krönika
Linda Lundqvist om att tillhöra en minoritet och "blattefiering".