Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Jag kommer att skydda dem själv. Inshallah. Så fort jag har tagit jägarlicens och fått tag på en AK47. Dessa svin tillhör en ockupationsmakt, Israel. De har dessutom ockuperat vår moské, Al-Aqsa." skrev Hussain på Facebook med hänvisning till en artikel i VG om att judar i Norge saknar polisbeskydd.

I facebookinlägget som utreds skriver även Hussain förolämpande om judar och beskriver de som "smutsiga". Hussain greps på grund av hoten på torsdagsförmiddagen, enligt uppgifter i VG.

- Det är en öppen kommentar och det är upp till var och en att spekulera i vad som menas med kommentaren. Jag kan varken förneka eller bekräfta om det är ett hot, säger Ubaydullah Hussain om facebookinlägget till NRK.

Hussain säger även till NRK att han inte utesluter framtida attacker mot synagogan i Oslo.

- De är en del av en ockupationsmakt, Israel. Så länge som en grupp, religion eller nation är i fysisk krig med islam, så är de våra fiender. Varje grupp eller land som är i krig med en annan part bör förvänta sig ett svar tillbaka, säger Hussain till NRK

Ervin Kohn, förtroenderåd i den judiska församlingen i Oslo är oroad.

- Det är skrämmande. Det är obehagligt när det finns en miljö som tydligt anger att de kommer att skada oss, då vi blir oroliga. Det handlar självklart om ett hot, säger Krohn, till NRK.

Tidigare har Arfan Bhatti, medlem i Profetens Ummah dömts för att ha planerat skjutning mot synagogan på St Hans Haugen i Oslo 2006. Hussain beklagar på Facebook att ingen människa kom till skada vid skjutningen.

"De är äkta svin och måste bekämpas. Det är synd att vår broder som sköt mot synagogan 2005 eller 2006 inte träffade någon", inlägget publicerades på onsdagen.

UPPDATERING: Norsk polis har på torsdagseftermiddagen korrigerat en del uppgifter som florerat i norsk press. Polisen sökte Ubaydullah Hussain i hans hem på förmiddagen, men Hussain var inte hemma. Han lämnade dock senare över sig själv till polisen. Skälet till att han gripits var inte heller primärt hoten som riktats mot synagogan i Oslo, utan handlar om hot mot enskilda personer. Polisens talesman John Roger Lund ville på presskonferensen inte gå in på några detaljer runt hoten. Han uppgav dock att Hussain ska förhöras i kväll. Polisen vill inte heller uttala sig om det kommer att göras fler gripanden, men uppger att de ser väldigt allvarligt på det inträffade.