Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Även 32-åringen, som dömdes till två års fängelse för medhjälp till försök till mord vid samma tillfälle, har överklagat tingsrättens dom.

Både 22-åringen och 32-åringen nekar till dåden. I överklagan som inlämats till Svea hovrätt skriver deras advokater att de bör försättas på fri fot, eller i alla fall få straffen sänkta ifall de skulle dömas igen i hovrätten.

22-åringens advokat skriver vidare att det saknade teknisk bevisning i målet och att vittnesmålet, som ligger till grund för tingsrättens dom, inte alls är så säkert som tingsrätten hävdat.

Bråk vid Slussen
Mordförsöket ägde rum i Slussen den 1 september i år. I samband med att aktivister från Svenska motståndsrörelsen blev attackerade av militanta antifascister stack en av nazisterna en kniv i nacken på en 20-årig man. Mannen skadades svårt och fick föras till sjukhus i ambulans.

En person fotograferade delar av bråket, dock inte själva knivattacken, och pekade i tingsrätten ut två personer som också dömdes. De åtalade har hela tiden nekat till dådet.

20-åringen hävdade konsekvent genom rättegången att han inte varit på platsen för att attackera nazisterna.